7 Ekim 2012 Pazar

Para Kazanmanın Yolları


Ülkemizde çalışma şartlarının zor ve iş olanağının kısıtlı olması birçok kişinin istediği yerlerde ya da alanlara istihdam edememesine yol açmaktadır. İnternet girişimciliği ülkemizde yeni yeni duyulmaktadır ve hızla gelişmekte olan bir kavramdır.
Haliyle gerçek hayatta yapılan hemen her şey sanal dünyada yani internette de yapılabilmektedir.  Gerçek hayatta her ne kadar işyeri ya da dükkân vb. yerler açmak oldukça maliyetli olsa da, sanal dünyada bu tür işler çok kısıtlı bütçelerle yapılabilir.
Burada en önemli husus internet girişimciliğidir. Siz de internetin sınırsız imkânlarından yararlanmak adına ilgi ve alakanız dâhilinde ya da sizde merak uyandıran alanlarda kendi kurduğunuz internet sitesi veya basamak olarak gördüğünüz sitelerde internet girişimciliğinde bulunabilir aynı zamanda hayal edemeyeceğiniz miktarlarda para kazanabilirsiniz.
İnternetten para kazanma yolları adı altında sayısız makale yayımlanmakta ve bu konuyu esas almış birçok kitap piyasada satılmaktadır. İlk başlarda kişilere yalan gibi gelse de bu alanda başarılı olmuş insanların hayat hikayelerini okuduğumuzda internetten para kazanabilmenin gerçekten mümkün olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
İnternetten hangi yolları kullanarak para kazanabilirim?
1- Online satış ortaklığı yaparak para kazanmak
2- Blog yazarak internet üzerinden para kazanmak 
3- Google Adsense ile web sitesi veya blog üzerinden para kazanmak 
4- Facebook üzerinden para kazanmak 
5- Youtube üzerinden video paylaşarak para kazanmak
6- Twitter üzerinden para kazanmak 
7- Dosya paylaşım sitelerinden para kazanmak
8- Makale yazarak para kazanmak
9- Mail okuyarak para kazanmak
10- Tıklayarak para kazanmak 
11- Link kısaltma servislerinden para kazanmak 
12- Anket doldurarak para kazanmak

1- Online satış ortaklığı yaparak para kazanmak

Sermayesiz kazanç sistemi olarak lanse edebileceğimiz online satış ortaklığı aslında e-ticaret sisteminin bir koludur. Online satış ortaklığı ile kazanç sağlamak isteyen bir girişimcinin en büyük avantajı ise yatırım yapmak zorunda olmamasıdır. Çok küçük bir bütçe ile kısa zamanda gelir elde edebileceğiniz online iş imkanları arasında yer alan sistemde amaç üretici kişi veya kuruluşlara ait olan ürünleri internet üzerinden pazarlamaktır. Aslında buradaki pazarlama kelimesi tam olarak ürün satışını ifade etmiyor. Sizin yapmanız gereken tek şey size verilen link üzerinden ürünlerin reklamını yapmaktır. Etkili reklam yöntemleri ile doğru müşteri kitlesine ulaştığınızda online satış ortaklığı ile kazanacağınız miktar sizi şaşkına çevirebilir. Yatırım yapmadan veya risk almadan internetten para kazanmayı hedefleyen girişimcilerin özellikle bu yöntemi seçmesinin en büyük nedeni kazanç konusunda sınır tanımayan bir potansiyele sahip olmasıdır. Son dönemde internet reklamcılığının ciddi boyutlarda performans odaklı bir sistem olan online satış ortaklığına yöneldiğini görüyoruz. Ürün sahipleri satılan ürünler üzerinden satış ortaklarına pay vererek reklam gibi ayrıntılar ile vakit kaybetmek yerine yeni ürünler geliştirmeyi tercih ediyor. Satış ortakları ise sürekli gelişen internet ortamında etkili reklam yöntemleri ile ürünleri tanıtarak yüksek komisyon kazanıyorlar. Bu sistem ile internetten üzerinden kazanç sağlamak isteyen girişimler için bir sınır yok. Google Adwords gibi reklam servisleri sayesinde dilediğiniz ülkedeki hedef müşteri kitlesine ürünleri tanıtabilirsiniz. Online satış ortaklığı sisteminin omurgasını oluşturan sistemi sağlayan pek çok şirket bulunuyor. Bunlara affiliate network adı veriliyor ve milyonlarca ürün sahibi, satış ortağı ve müşteriyi bir araya getiriyorlar. Bu sistem ile internetten para kazanmayı planlıyorsanız öncelikle bu işi ciddiye almalı ve kendinize bir yol haritası çizmelisiniz.

2- Blog yazarak internet üzerinden para kazanmak

Belki ihtiyaçtan olsa gerek İşin ucunda para olduğunda çok sabırsız davranıyoruz. En etkili kazanç fikirlerinden biri olan blog yazarlığı için zaman gerekir. Bu bir sabır işidir ve kazanç zamanla göstermiş olduğunuz performansa bağlı olarak kendiliğinden gelir. İnternet üzerinden kısa zamanda para kazanmayı amaçlıyorsanız doğrudan satış ortaklığını denemelisiniz. Blog yazarak para kazanmak için belli bir olgunlaşma sürecine ihtiyacınız vardır. Olgunlaşma süreci sizin için değil blogunuzun arama motorlarından ziyaretçi çekebilmesi için gereklidir. Özenle hazırlanmış bir blog olgunlaşma sürecini atlattıktan sonra size gelir getirmeye başlar ve bu her geçen gün artan bir seviye izler. Doğru yapıldığında çok ciddi bir kazanç kapısı olan blog yazarlığı online satış ortaklı ile harmanlandığında sonuçlar hayal ettiğinizin de ötesinde olabilir. Ben blog üzerinden online satış ortaklığı yapmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bu sayede az ziyaretçi ile çok kazanma şansınız olacak. Blog yazarlığı özellikle tavsiye ettiğim internetten para kazanma yöntemleri arasında yer alıyor ve ilerleyen zamanlarda bu konu hakkında çok ayrıntılı bilgi vermeyi planlıyorum.

3-Google Adsense ile web sitesi veya blog üzerinden para kazanmak

Google adsense internet konusunda az çok bilgi sahibi olan pek çok kişi tarafından bilinen ve webmaster arkadaşlar tarafından en çok tercih edilen online kazanç modellerinden biridir. Adsense, Google arama motorunun web sitesi veya blog sahiplerinin hizmetine sunduğu tıklama başına gelir elde ettikleri bir reklam hizmetidir. Bu sistemi kullanarak para kazanmak herkesin harcı değildir. Çünkü ciddi bir ziyaretçi sayısı yakalamanız gerekir. Bunu başarmak için bilgisayar başında uykusuz geçeler geçirmeniz ve çok ciddi bir emek sarf etmeniz gerekir. Ayrıca ciddi bir proje için hatırı sayılır bir sermaye gerekebilir. Sıradan bir blog hazırlayarak adsense ile kazanç elde etmek oldukça güçtür. Ayrıca adsense reklam hizmetinden yararlanmak için web sitenizin içeriği Google şartlarına tam olarak uyumlu olması gerekir. Google vermiş olduğu tüm hizmetlerde son derece titizdir ve yapmış olduğunuz hataları asla affetmez. Bu nedenle adsense ile para kazanmayı amaçlayan biri denemek maksadı ile dahi olsa kesinlikle kendi reklamlarına tıklamamalıdır. Adsense reklam servisinin en hassas olduğu konuların başında bu gelmektedir. Aslında bu konuda çok titiz olması son derece doğaldır, çünkü reklam verenlerin hakkını savunuyor. Bildiğiniz gibi Google en başta arama servisi olmak üzere pek çok ücretsiz hizmet sunuyor. Arama sonuçlarını manipüle etmeye çalışanlardan tutun da adsense ve adwords reklam servislerinden haksız kazanç sağlamaya çalışan binlerce hatta milyonlarca insan ile baş etmek için katı kurallarının olması derece doğaldır.

4- Facebook üzerinden para kazanmak

Gün içinde sadece zaman öldürmek amacıyla defalarca ziyaret ettiğimiz sosyal paylaşım alanı olan Facebook üzerinden para kazanmanın en kolay yolu online satış ortaklığıdır. Facebook bildiğiniz üzere bünyesinde milyonlarca üyesi olan pek çok fan sayfası barındırıyor. İnsanlar bunları sırf eğlence olsun diye açmıyorlar. Kişisel veya herhangi bir şirket tarafından açılan her Facebook sayfasının ticari bir amacı var. Şirketler ürün veya hizmetleri için açtıkları fan sayfalarında müşterilerini dâhimi olarak kendilerine bağlamayı amaçlıyor. Bu sayfalar üzerinden yapılan paylaşımlar doğrudan üyelerin profilinde gözüktüğü için büyük bir reklam potansiyeli sunuyor. Ayrıca bu reklam için herhangi bir ücret ödemiyorlar. Kişisel açılan sayfalar da aynı şekilde üyelere çeşitli ürün veya hizmetlerin reklamını yapmak amacıyla kullanılıyor. Facebook online kazanç elde etmek amacıyla en fazla kullanılan alanlardan biridir. Özellikle online satış ortaklığını Facebook üzerinden uyguladığınızda ciddi para kazanabilirsiniz.

5- Youtube üzerinden video paylaşarak para kazanmak

Youtube aynı Facebook gibi milyonlarca kişinin düzenli olarak ziyaret ettiği bir video sitesi olmasının yanında ciddi kazanç fırsatları sunan bir alandır. Youtube üzerinden para kazanmak için tıpkı Facebook üzerinde olduğu gibi online satış ortaklığı sistemini kullanabilirsiniz. Yüksek izlenme oranlarına ulaşacağına inandığınız videolar paylaşarak Youtube üzerinden para kazanmak mümkündür. Bu videolar altında yer alan açıklama kısmına ilgi çekişi bir reklam metni ve hemen yanına insanları yönlendirmek istediğiniz ürünün satış ortaklığı linkini yerleştirmeniz size kısa sürede kazanç getirebilir. Youtube üzerinde paylaşılan bazı videolara baktığımızda kısa bir zamanda milyonlarca internet kullanıcısı tarafından izlendiğini görebiliyoruz. Bunun ne kadar büyük bir reklam potansiyeli olduğunu fark eden binlerce insan sadece Youtube üzerinden paylaştığı videolar ile para kazanıyor. Belki size basit bir kazanç metodu gibi gelebilir, ancak sadece tek bir videonun bile milyonlarca kişi tarafından tıklandığını düşündüğümüzde ne anlatmaya çalıştığım konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

6- Twitter üzerinden para kazanmak

Twitter son dönemlerde özellikle sanatçı ve siyasetçiler tarafından sık kullanılan bir platform olduğu için medyada çok sık yer almaya başladı. Zaten Facebook’tan sonra en iyi çıkışı yakalayan ve kısa sürede milyonlarca üye sayısına ulaşan bir sosyal paylaşım alanıydı. Özellikle Amerika olmak üzere Tüm dünyada en çok kullanılan mikro blog özelliğini taşıyan Twitter, para kazanmak için mükemmel bir zemin sunuyor. Twitter üzerinden gelir elde etmek için ihtiyacınız olan tek şey yüksek takipçi sayısıdır. Yalnız önemli olan sadece takipçi sayınızın yüksek olması değil, takipçilerinizin sizi neden izledikleridir. Twitter üzerinden kazanç sağlamak için yine en etkili internetten para kazanma tekniği olan online satış ortaklığını kullanabilirsiniz, ancak öncelikle bunun için zemin hazırlamalısınız. Kendinize insanların ilgisini çeken bir konu belirleyin ve Twitter üzerinden bu konuya yönelik etkili paylaşımlar yapmaya başlayın. İlk başta kesinlikle reklam amacıyla paylaşım yapmayın ve sadece faydalı olduğuna inandığınız insanların ilgisini çekecek olan şeyleri paylaşın. Tek bir konu üzerine odaklanın ve bu konu ile ilgilenen insanların sizi takip etmesini sağlayın. Eğer ilgi çekici bilgiler paylaşır ve takipçilerinizi belli bir rakama ulaştırmayı başarırsanız sonrası son derece kolay olur. İlerleyen zamanlarda insanları sıkmadan arada ufak reklam metinleri paylaşarak satış ortaklığı yaptığınız ürünleri tanıtabilirsiniz. Tek bir konu üzerinde paylaşımlar yapmanız size belli bir hedef müşteri kitlesi oluşturacaktır. Genel konular yerine tek bir konu üzerine odaklanın ve ilk amacınız takipçi toplamak olsun.

7- Dosya paylaşım sitelerinden para kazanmak

Hotfile gibi dosya paylaşım sitelerini kullanarak para kazanmak özellikle ülkemizde oldukça yaygın kullanılıyor. Forum sitelerine baktığımızda bu yöntemin çok fazla kişi tarafından uygulandığını ve en güvenilir internetten para kazanma yollarından biri olduğunu görebiliyoruz. Paylaştığınız dosyaların göreceği talep ve paylaşım yaptığınız platforma göre kazancınızın değişiklik göstereceği bir kazanç sistemi olmasının yanında, özellikle sistemi oturtana kadar oldukça yoğun bir çaba göstermeniz gerekir. Çünkü bu yöntem ile kazanç sağlamk için insanlara sunduğunuz dosyaların her gün binlerce kişi tarafından indirilmesi gerekir. Çok fazla talep gören dosyaların kategorisi genelde bellidir. Bunları yapacağınız ufak bir araştırma ile belirleyebilir ve paylaşımlarınızı bu doğrultuda yönlendirebilirsiniz. Özellikle telif hakkı bulunan dosyaları paylaşmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bu dosyalar kısa bir zaman içinde kaldırılıyor ve harcamış olduğunuz onca emek heba oluyor. Bunun yerine yasal ve faydalı olacak içerik paylaşmanız size uzun süre kazanç getirecektir. Faydalı bir dosyayı her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği bir forumda paylaştığınızda bu aylar boyunca indirilecek ve size para kazandıracaktır. Oysa illegal olan bir içerik kısa sürede fark edilerek kaldırılır. İşin kolayına kaçmayın ve bu işi yaprak internetten para kazanmayı kafanıza koyduysanız her gün düzenli olarak dosya yükleyin. Önce bu dosyaları insanlara ulaştırabileceğiniz platformları belirleyin. Daha sonra ise dosyaları yükleyerek doğru alanlarda paylaşın. Örneğin zayıflamanın on altın kuralı isimli bir PDF dosyası hazırladığınızda bunu webmaster forumlarında paylaşmanın hiçbir manası yoktur. Bu tür bir paylaşıma en çok ilgi gösterecek olan kişiler bayanlar olduğu için kadın forumlarını tercih etmelisiniz. Tabi ki bu dosyanın içine faydalı bilgiler koymalısınız ki konu altına yapılacak yorumlar olumlu olsun. Olumlu yorumlar dosyanın indirilme oranını inanılmaz derecede katlayacaktır.

8- Makale yazarak para kazanmak

Son günlerin en gözde internetten para kazanma yollarından biri olan makale yazarlığı, Google gibi arama motorları tarafından özgün yazılara verilen önemin artması ile birlikte ortaya çıkan bir online kazanç yöntemidir. Blog yazarlarının büyük bir kesimi belli bir süre sonra özgün içerik üretmekte zorlandığı ya da pek çok blog veya web sitesine sahip olduklarından dolayı içerik ihtiyacını karşılayamadıkları için para karşılığında makale yazdırmayı tercih ediyorlar. Özellikle Google panda algoritması ile birlikte ön plana çıkan özgün içerik ihtiyacı makale yazarlığı yapmak isteyenler için büyük bir Pazar yarattı. Özgün makale blog sitelerinin zirveye çıkmasında en temel gereksinimdir. Blog sahipleri bunu karşılamak amacıyla genelde webmaster forumlarında ilan veriyorlar. Neredeyse her konuda talep oluyor ve yazmış olduğunuz makalenin kelime sayısına göre ücret talep edebiliyorsunuz. İmla kurallarına uygun, özgün ve mantıklı makale yazmayı becerebiliyorsanız internetten para kazanma şansınız çok yüksektir. Sakın bu kazanç sistemini hafife almayın. Eğer hızlı bir şekilde özgün makale yazabiliyorsanız bu şekilde oldukça tatmin edici miktarda kazanç elde edebilirsiniz. Özellikle belli bir ilgi alanınız ya da uzmanlığa sahip olduğunuz bir konu varsa makale yazmak tam size göre bir iştir. Makale yazarak para kazanmak öncelikle iyi bir dil bilgisi ve anlatım becerisi gerektirmektedir. Bunun dışında hâkim olduğunuz bir konu olması yazacağınız makalelerin niteliklerini artırıcı bir etki yaratacaktır. Makaleleri bir sipariş üstüne yazabileceğiniz gibi daha önceden hazırladığınız ve stokladığınız makaleleri de satışa çıkartabilirsiniz.

9- Mail okuyarak para kazanmak

Bu teknik genelde işin kolayına kaçan ve kolay para kazanma peşinde koşan internet kullanıcılarının düştüğü bir tuzaktır. Bir tuzaktır diyorum çünkü bu yöntem işe yaramayan para kazanma yollarının başında geliyor. Aslında burada amaç size değil sistemi kuran kişiye para kazandırmaktır. Bu sistemin mantıksız olduğunu biraz düşündüğünüzde kendinizde anlayabilirsiniz. Size okuyacağınız e-posta başına kuruş bazında komik miktarda kazanç elde etme şansı sunan sistem sahibi asıl parayı kazanır. Zaten belli bir süre sonra taşıma su ile koca kazanın dolmayacağını anlayarak bu saçmalık ile kaybettiğiniz zamana üzülürsünüz. Bazı uyanık girişimciler ise size mail başına bir dolar gibi para kazanma vaadi verebilir. Bunlara asla kanmayın çünkü bu düpedüz yalandır. Hiç kimse size bir e-posta okumanız karşılığında bu parayı veremez. Zaten e-mail reklam kampanyası yapmak isteyen şirketler sistem sahibine en fazla mail başına 10 kuruş veriyorken size nasıl oluyor da mail başına bir dolar teklif ediyor diye bir düşünün. Kısacası mail okuyarak para kazanmaya çalışmak toplu iğne ile mezar kazmaya benzer ve kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ederim.

10- Tıklayarak para kazanmak

Aynı mail oku kazan sisteminde olduğu gibi sistemi kuran uyanık girişimcinin sırtınızdan para kazanmasını sağlayabileceğiniz düzmece bir kazanç modelidir. Bugüne kadar bu sistem ile adam gibi para kazanan tek girişimci görmedim. Bu sisteme normalde PTC adı veriliyor ve bu tür tıkla kazan sitelerine üye olduğunuzda size daha çok kazanma vaadi ile alt üyeler toplamanızı ya da para karşılığında satın almanızı tavsiye ediyorlar. Zaten PTC sitesi olarak isimlendirilen bu tür tıkla kazan mantığı ile çalışan sitelerin ömrü en fazla üç ay oluyor. Kısa bir süre sonra üyelerine alt üye satarak vurgun yaptıkları parayı alarak ortadan kayboluyorlar. Asla PTC sitelerinin alt üye satın al daha çok kazan yalanına kanmayın. Kısa zamanda vurgunu yaparak kaybolduklarında kaptırmış olduğunuz yüzlerce dolar üzerine soğuk bir bardak su içmek zorunda kalırsınız. Bu tür tıkla kazan sitelerine binlerce dolar yatırım yaparak mağdur olan pek çok insan tanıyorum.

11- Link kısaltma servislerinden para kazanmak

Bu yöntem ile kazanmak için yapmanız gereken link kısaltma servislerine üye olarak burada linkleri kısaltmak ve çeşitli alanlarda paylaşmaktır. Çok fazla tercih edilen bir yöntem olmasa bile doğru kullanıldığı zaman oldukça iyi kazanç getirebilir. Linki kısaltmış olduğunuz servis linki tıklayan kişiye belli bir süre reklam gösterir ve bunun karşılığında elde etmiş olduğu gelirin bir kısmını sizinle paylaşır. Genelde forum sitelerinde aktif rol oynayan ve sık paylaşımda bulunan kişiler tarafından uygulanır.

12- Anket doldurarak para kazanmak

Doğru uygulandığı ve ödeme konusunda sorun yaratmayan anket şirketleri tercih edildiği sürece son derece kazançlı bir yöntemdir. Anket araştırmalarının şirketler açısından ne kadar önemli olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Üye olduğunuz anket siteleri tarafından mail adresinize gönderilen anketleri yanıtlamanız sonucunda her anket için size belli bir miktar para ödenir. Elde etmiş olduğunuz kazanç gelen anketin ne kadar uzun olduğuna göre değişiklik gösterir. Anket firmaları genelde yabancı olmasına rağmen büyük bir kesimi Türkçe dil desteği sağlamaktadır. Anket doldurarak para kazanma işinde özen göstermeniz gereken en önemli kural, seçmiş olduğunuz anket sitelerinin ödeme konusunda ne kadar güvenli olduğudur.


0 yorum:

Yorum Gönder