7 Ekim 2012 Pazar

Affiliate Marketing Nedir? (Detaylı anlatım)


Affiliate Marketing Nedir?
Affiliate Marketing Nedir yazım ile karşındayım. Affiliate Marketing kelimesinin Türkçe karşılığına Satış Ortaklığı , gelir ortaklığı, kazanç ortaklığı denilmektedir.  Benim affiliate marketing yorumumdan önce aylık tahmini olarak 30 ile 100 bin tl arasında para kazanan bir affiliate uzmanından, satış ortaklığını dinlemen daha mantıklı olur. İlk olarak aşağıdaki videoyu izlemeni öneririm.




Affiliate Nedir?
Affiliate kazanç ortağı diyebiliriz. Yada affiliate sitelerinden veya farklı ortaklık programlarından seçtiği ürünü kendi çabalarıyla tanıtan, reklamını yaparak para kazanan insanlar diyebiliriz.
Affiliate Marketing Nedir?
     Benim tanımıma göre affiliate marketing [ satış ortaklığı ] online komisyonculuk yada gelir ortaklığı adıyla tanımlayabilirim.  Affiliate marketing sistemi, kazan kazan kazan şeklinde işleyen bir sistemdir. Çünkü sisteminde işleyişinde etkisi bulunan ( satıcı ,alıcı ve satış ortağı) herkesin bir çıkarı bulunmaktadır. Satıcı reklam ve pazarlama maliyetinden kurtulurken, satış ortağıda kendisinin olmayan bir ürünün satışından para kazanmaktadır. Müşteri ise satış ortakları sayesinde haberi olmadığı ürünler, indirimler, kampanyalardan haberdar olarak kazanır. Bu nedenler dahilinde affiliate marketing dünyada oldukça ilgi görmektedir.




Affiliate Marketing Modelleri Nelerdir? 
Affiliate marketing ile üç  şekilde para kazanabilirsin. Bunlar;
1-) Tıklama Başına Ödeme :   Bu satış ortaklığı modelinde tanıtımının yaptığın ürüne gelen ziyaretçinin, yazıda ve sitede banner olarak bulunan referans linkine tıklayarak ürün sahibinin sitesine gitmesi ile para kazanırsın. Bu kazanç modelinde tıklama başına kazanılan para 5 kuruş ile 15 kuruş arasında değişmektedir. Tabi bu Google'nin tıklama başına kazanç metodunda [Google Adsense] geçerli değildir. Çünkü Google tıklama başına 10-15 $ para verdiği bile oluyor. Şuan dünyada bu metod ile en çok kazandıran ve güvenilir olan en yaygın sistem Google Adsense'dir. Ülkemizde Google Adsense, Gittigidiyor, Hepsiburada.com, Adcash.com, Bitenekadar.com, Adhood gibi tıklama başına ödeme yapan firmalar bulunmaktadır. Tıklama başına ödeme sisteminde iyi paralar kazanmak istiyorsanız yükse hite sahip bir websitenizin olması gerekir.
2-) Üyelik Başına Ödeme     :   Bu satış ortaklığı modelinde, adından da anlayabileceğiniz gibi reklam verenlerin sitelerine yönlendirdiğiniz ziyaretçinin siteye kayıt olması ile işleyen bir sistemdir. Bu affiliate marketing modelinde ödenen para miktarı üyelik başına 25 kuruş ile 2 tl arasında değişmektedir. Genel olarak bu sistemi kullanan firmalar Markafoni, Limango, Trendyol, Daybuyday, Grupanya, s4 league, Travian alışveriş ve online oyun siteleridir. Üyelik başına ödeme sisteminden para kazanmak istiyorsanız zanox, gelirortakları,reklamaction gibi affiliate sitelerinden ulaşabilirsiniz.
3-) Satış Başın Ödeme         :  Bu satış ortaklığı programında kendi tanıtımınız ile sattığınız ürünlerden ürün sahibinin belirlediği komisyonu kazanırsınız. Satış başın verilen komisyon oranları %5 ile 80 arasında değişmektedir. Genellikle fiziksel ürünlerin komisyon oranları daha düşüktür. Fakat bu ürünlerden geri dönüş daha fazladır.Fiziksel ürünlerde komisyon oranı %5-25 arasındadır. Dijital ürünlerde komiyon oranları daha fazladır. Çünkü masrafı yoktur. Dijital ürünlerde komisyon %25 ile 80 arasındadır. Genelde bu programlardan kazanılan para 15 tl ile 100 tl arasında değimektedir. Tabi daha azı ve çoğu da var. Ben genel oarak söylüyorum. Satış başına ödeme yapan siteler genellikle alışveriş siteleridir. Bu siteleri gelirortaklari.com, zanox.com, reklamaction.com, maxgelir.com gibi affiliate sitelerinden bulabilirsiniz.
 Yukarıda yazdıklarımı 2-3 satırla özetlersek, Affiliate marketing sisteminde, kendi seçtiğin bir ürüne (makyaj malzemeleri, spor aletleri, online oyunlar, giyim, elektronik gibi) satış ortağı oluyorsun. Seçtiğin ürünün satılmasında aracılık yapman karşılığında, sana ürünün sahibinin belirlediği orandaki komisyon verilir. Affiliate marketingde komisyon oranları %5 ile 90 arasında değişmektedir diye özetleyebiliriz.
 Ben örnek üzerinden anlatılınca birşeyi daha kolay anlıyorum. Size de bir örnek üzerinden anlatırsam daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum. Mesela  ingilizce eğitim setini hazırlayan ürün sahibi eğitimi affiliate sitelerine ekliyor. Ve eğitimini satan satış ortağına %50 komisyonvereceğini söylüyor. Ve sen ingilizce eğitim seti satar ben buna ortak olayım diyip, sorgusuz sualsiz ürüne satış ortağı oluyorsun. Satış ortağı olma sırasında kimseyle muhatap olmuyorsun. Ve İngilizce eğitimini internet üzerinden tanıtmaya, pazarlamaya başlıyorsun. Tanımadığın herhangi birine veya arkadaşına, akrabalarına kendi yaptığın reklamlar ile ürünü satabiliyorsun. Ve yaptığın tanıtımlar ve çaban karşılığında ürünü sattığında 50 liranı kazanıyorsun. Ve ödemelerin 7-15-30-45 gün arasında banka hesabına veya çek olarak ödenmektedir. Genelde Türkiye üzerinde hesaba havale olarak gönderilmektedir. Ayrıca yukarıda söylediğim ödeme günleri affiliate sitelerine göre değişmektedir. Ama genelde 15 veya 30 günde bir ödenemektedir. Sistemin işleyişi bu şekildedir. Affiliate marketing genel olarak internet üzerinden yapılmaktadır. Çünkü internet üzerinden daha çok insana ulaşabilir ve daha çok para kazanabilirsin.
Satış ortaklığında iki çeşit yöntem ile para kazanırsın. Bu iki yöntemi aşağıda ele alalım.

Affiliate Marketing İle Para Kazanma Yöntemleri
Çifti Yöntemi:  Bu affiliate yöntemi '' Kendin Pişir Kendin Ye'' tarzında çalışır. Çifti yönteminde biz müşteriyi değil, müşteri bizi bulur. Müşteri bizi bulurken Google, Yandex gibi arama motorlarından yararlanır. Bu yöntem ile para kazanmak için yapılması gerekenler ücretli veya ücretsiz bir site açarak satış ortaklığını yapmayı planladığımız ürünler hakkında yazılar yazarız. Tabi ücretli olarak açılan site profesyonel görünüp daha çok satışıd beraberinde getirecektir. Örneğin bir tıraş makinesinin satış ortaklığını yapmayı istedik. Bunun ile ilgili bir site açarak, satacağımız ürünün iyi yanlarını anlatan tanıtım yazıları yazıyoruz. Ve ürünün sayfasına yönlendiriyoruz. Ve ürünün sayfasına giden müşteri alışveriş yaptığında payımızı alıyoruz. Bu yöntem masrafsız ve risksizdir. Benim en sevdiğim satış ortaklığı yöntemidir.
Avcı Yöntemi: Avcı yönteminde adından da anlayacağın gibi müşteri bizi değil, biz müşteriyi buluruz. Potansiyel müşteriyi bulmak için Facebook, Twitter, forum ve sitelerden yararlanırız. Gerek bu platformlara ücretli reklam vererek, gerekse ücretsiz olarak yorum ve tavsiye yazısı gibi tanıtım yollarına başvurulur. Genelde avcı yöntemini kullananlar ücretli reklam kısmını kullanır. Deneyimlerim sonucunda ücretli reklam verilecek en kaliteli platform Google Adwords olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Avcı yönteminde, meyveyi daha çabuk alırsın. Biraz maliyet gerektirir. Ama iyi bir optimizasyon ( ayar ) ile ödediğin paradan çok daha fazlaını rahatlıkla kazanabilirsin. 
   Türkiye'de bu affiliate yöntemlerinin ikisini bir öğreten eğitim seti bulunmaktadır. Bu eğitimi yazının sonunda seninle paylaşacağım.

Hangi Tür Ürünlere Satış Ortağı Olabilirim?
    Affiliate Marketing sisteminde satış ortağı olabileceğimiz ürünlere bakacak olursak ev aletlerinden tutun, ev dekorasyon ürünleri, uçak bileti, teknolojik aletler, yemek yapma tarifleri, anti virüs programları, bebek ürünleri, giyim, cep telefonları gibi A'dan Z'ye binlerce çeşit ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin istediğine satış ortağı olarak satışlarından para kazanabilirsin.
  Kendi sattığım ürünlerden birkaçını örnek vermem gerekirse: uçak biletleri, ev dekorasyon aletleri, mutfak gereçleri, köpek maması, halı çeşitleri,etek çeşitleri, laptop, tablet bilgisayar, cep telefonu zayıflama ürünleri, elektrik süpürgesi, bitkisel sağlık ürünleri, spor aletleri, bebek beşikleri, genç odası takımı gibi  50 tane ürün bulunmaktadır. Ve her geçen gün kazancım arttıkça yeni ürünlere yöneliyorum. Anlayacağın bir alışveriş sitesinde satılan bütün ürünlere satış ortağı olabilir ve para kazanabilirsin. 

Affiliate Network [Affiliate Siteleri] Nedir?  
  Affiliate Network affiliate ürünlerinin bulunduğu sitelerdir. Ürün sahibi ile satış ortağı arasında aracı durumundadır.

Affiliate Siteleri Ürün Sahibine, Satış Ortağına Ve Müşteriye Ne gibi Kolaylıklar Sağlamaktadır?

    Affiliate Marketing siteleri, ürün sahiplerine sağladığı kolaylık;  müşterilere çeşitli ödeme seçenekleri ve güvenli alışveriş hizmeti sunmasıdır. Ve Affiliate sitelerinin ürün sahiplerine sağladığı en büyük yarar  ürün tanıtım masrafı ödememesidir. Çünkü Affiliate Marketing sitelerinin hali hazırda binlerce satış ortağı bulunmaktadır. Ve bu satış ortakları internette ürünün reklamını ve tanıtımını yapmaktadır. Böylelikle ürün sahipleri reklam masraflarından kurtulmuş olur.
   Satış ortaklarına sağladığı kolaylık ise ürün çeşitliliği, paralarını alma güvencesi ve daha çok para kazanmasını sağlamaktadır. Bu durum hem ürün sahibine hem de satış ortağına avantaj sağlamaktadır.
  Affiliate sitelerinin müşteri için yararı ise güvenli alışveriş yapılmasıdır. Buna dünya üzerinde örnek verebileceğimiz siteler Amazon.com ve Clickbank'dır.
Affiliate Network { Affiliate Siteleri } Nedir? Dünyada ve Türkiye'de En çok Tanımış olanlar Hangilerdir?
Aşağıda dünyada ve Türkiye'de tanınmış affilaite siteleri bulunmaktadır. İşine yarayabileceğini düşünüyorum.
Dünya Üzerindeki En Tanınmış Affiliate Marketing Siteleri

Clickbank.com
Amazon.com
Plimus.com
cj.com
paydotcom.com
gibi yüzlerce yabancı affiliate sitesi sayılabilir. Ama en tanındık, en güvenilir ve en çok ürünün bulunduğu affiliate siteleri bunlar diyebilirim.
Türkiye'deki En Tanınmış Türk Affiliate Siteleri 
gelirortaklari.com
reklamaction.com
zanox.com
maxgelir.com
gittigidiyor.com
adtriplex.com
gibi türk affiliate siteleri mecuttur. Şunu da söyleyim. Bazı firmaların, alışveriş sitelerinin affiliate hizmetleri mevcuttur. 
Bunlara örnek;
topshop.com.tr
hepsiburada.com
bitenekadar.com
gcmforex.com
plus500.com
bunun gibi birçok affiliate mantığıyla çalışan sistem bulunmaktadır. Hatta bu tazda çalışanlar affiliate sitelerine göre daha çoktur.
  Affiliate marketing 20-25 yıldır dünyada aktif şekilde  çalışmaktadır. Ve Affiliate marketing ile geçimini sağlayan birçok insan bulunmaktadır. Hatta bazıları var ki 500 ile 1 milyon $ gibi ileri düzey para kazanmaktadır. Tabi bu durum Affiliate Marketing’in son noktası. Buraya ulaştığın vakit artık sıkıntı denilen kelimenin anlamını bile unutabilirsin. icon biggrin Affiliate Marketing Nedir [DETAYLI ANLATIM] Affiliate Marketing’in gerçek olduğunu kanıtlayan hürriyet gazetesi haberi kesitini aşağıda görebilirsin.


   Ülkemizde Affiliate marketing Avrupa’da olduğu kadar yaygın değil. Fakat gelişen teknoloji ve arkadan gelen genç nüfusun internetle içi içe olması Affiliate Marketing’in gelişeceğinin açıkça göstergesidir. Affiliate Marketing ile günde 2-3 saat çalışarak 1000 ile 3000TL arasında gelirler elde edebilirsin. Affiliate Marketing’in diğer bir avantajı ise internetin olduğu her yerde yapılabilmesidir. Yani evde,okulda,tatilde interneti götürebildiğin her yerde yapabilirsin. Affiliate Marketing’in en sevdiğim iki yanı var. Bunlardan ilki kendi mesaini kendin belirliyorsun. İkinci yanı ise uyurken,eğlenirken bile para kazanabiliyorsun. Zaten bu iki özellik beni Affiliate Marketing’e girmeme sebep olmuştur.
    Bende Affiliate Marketing ile uğraşıyorum. Ve satış ortaklığı sisteminden para kazanıldığının canlı kanıtıyım. Ödeme kanıtlarımı aşağıda görebilirsiniz.




İyi hoş diyorsun da Affiliate Marketing bu kadar kolay mı? Kolaysa nasıl öğreneceğiz? Diye aklında sorular oluşmuş olabilir. Hemen cevaplayayım. Her iş ilk baş da zordur. Ama sonra sistemi kavradığında o kadar zor olmadığının farkına varırsın. Affiliate markentingi profesyonel şekilde öğreten eğitimler bulunmaktadır. Bu eğitimlerde satış ortaklığını en ince ayrıntısına kadar resimlerle ve videolarla öğretilmektedir. Satış yaparken yapılan özel taktikler, ingilizce bilmeden ingilizce ürün nasıl satılır gibi bir çok özel teknik bulunmaktadır.  Zaten ben deAffiliate Marketing sistemine bir affiliate  eğitimi ile başladım. Eğer affiliate marketinge yeni başlayan biriysen sana tavsiyem benim yaptığım gibi sende bir affiliate eğitimi ile  işe başlamalısın. Yoksa işi öğrenmede ve kavramada çok zorlanabilirsin. Ben Türkiye'deki en iyi affiliate eğitimlerinin hepsini aldım, inceledim. Aralarında sadece bir tanesi oldukça üst düzey ve kalite bir eğitim sunmaktadır. Eğer bir eğitim alacaksn onu almalısın.  Ve şuan sana önereceğim eğitim  Türkiye’deki en iyi para kazanma eğitimidir. Eğitimin adı Goomass . Goomass'ı detaylı incelemek için TIKLA.  Şahsen kendimde kullanıp memnun kaldım. Zaten yukarıda gördüğün kazançlarda Goomass'ın payı çok büyük.  Gönül rahatlığıyla sana da tavsiye edebilirim. 

1 yorum:

  1. Are you looking to make money from your visitors with popup ads?
    If so, have you considered using PopCash?

    YanıtlaSil